Budapest egyik legrégebbi étterme vált a koronavírus áldozatává, miután a lezárások és az elmaradó külföldi turisták miatt fizetésképtelen lett a pesti Belvárosban működő Kárpátia - adta hírül a HVG. A vendégeket magyaros ételekkel és cigányzenével is váró étterem cégének elindult a felszámolási eljárása.
Szerző(k): Domokos ErikaBár számos vendéglátós a hazai vásárlóerő szűkülésére panaszkodik, a street foodosok ezt a jelenséget nem tapasztalták az idén nyáron. Annak ellenére, hogy jóval kevesebb külföldi turista érkezik, a büfékocsik jellemzően a magyar közönségre támaszkodva is hozni tudták a pandémia előtti csúcsévek eladási számait, legalábbis a fővárosban - mondta lapunknak Vad-Horváth Zoltán, a Food Truck Show Hungary főszervezője. Szerinte az sem jellemző, hogy az olcsóbban dolgozó utcai vendéglátósok "elszipkáznák" a vevőket.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA házhozszállító cég a tulajdonos nemzetközi márkaegyesítése nyomán teljes arculatváltáson megy keresztül, több vidéki városban is jelentős terjeszkedést terveznek.
Szerző(k): Rácz GergőA turisták száma 10-20 százalékkal nőtt, a dél-balatoni vendéglátóhelyek és kisüzletek forgalma átlagosan 10-15 százalékkal emelkedett a tavalyi, jónak számító évhez képest - hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (Kisosz) sajtótájékoztatóján Siófokon.
Szerző(k): Domokos ErikaMichelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)
Szerző(k): Szász PéterA béreken is látszik, melyik bolt bukott nagyobbat a járvány miatt, de az is, hogy melyik tudott javítani. A Józsefvárosi piac eladói kivételével 200 ezer forint felett mozog a bolti eladók keresete. A bérolló még nagy, 117 ezer forint.
Szerző(k): Molnár CsabaÖsszesen 83 településen, főleg a Balaton környékén és a fővárosban tartottak oktatást a Dreher csapolómesterei a Csapolt Minőség Program 2021-es szakaszának nyári időszakában. A sör minőségén túl a csapolás hangulatára, az elkészítés folyamatának legapróbb részleteire, a csapolt pohár látványára, esztétikájára is hangsúlyt fektető kezdeményezés révén már 550 vendéglátóhelyi alkalmazott emelte magasabb szintre csapolási tudományát és vált jóval elkötelezettebbé a minőségi sörcsapolás iránt.
Szerző(k): K. Kiss GergelyBelgium feloldja a vendéglátóipari vállalkozásokra korábban kiszabott összes járványügyi korlátozást, kivéve az arcmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat - jelentette be Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök.
Szerző(k): Rácz Gergő